Povodom postavljenja Bratislava Gašića na mesto direktora BIA nakon mukotrono, hrabro i stojički podnetih godinu i po dana bez značajne političke funkcije, a povodom brojnih pitanja na društvenim mrežama u stilu – ŠTA JE BRE OVO!?? ZAR VISOKI FUNKCIONER STRANKE U BIA!?? DOKLE BRE VIŠE!??… itd… Kao i pitanja šta je sa svim onim dugogodišnjim radnicima ove službe koji su završili adekvatne škole, kurseve na Institutu za bezbednost u Beogradu, kao i druge seminare i kurseve u zemlji i inostranstvu, da se razumemo, stvari stoje ovako:
Malo je ostalo pravog ”profi” kadra u BIA i ta služba je odavno već ispolitizovana. Ta služba, odnosno bivši DB je prvo razjeban spolja uz pomoć domaćih izdajnika iznutra, jer to je bio uslov da se nakon toga razjebe država.
Logično je bilo prvo slomiti ”kičmu” i ugasiti ”mozak”, bar onaj njegov deo zadužen za bezbednost države (vojska i policija su ipak srce, ruke i noge bezbednosti; državna bezbednost je bila mozak i stub oslonac bezbednosti države), a zatim se krenulo otvorenim putem daljeg razjebavanja države i slobodne otimačine i kolonizacije uz ”nezarezivanje” naroda, njegove volje i mišljenja!
vukadinovic
Saša Vukadinović

Povodom pitanja ”zašto ćute radnici BIA”, koje se takođe ponegde provlači, očigledno je da narodu još nije jasno da su danas, posle svih tih dešavanja u toj službi uglavnom ostale ”curice”. Inače, za neupućene, u BIA je lakše dobiti otkaz nego kod privatnika i zato ”curice” trpe bilo ko da je na(d) njima. ”Redaljka” je počela od onog blentavog i za tu službu tada očigledno nesposobnog ”žutaća” Saše Vukadinovića i traje do danas.

Inače, prvi stranački kadar na čelu BIA (tadašnjeg RDB) je bio onaj ubica

images
Rade Marković

RADE MARKOVIĆ, JUL-ovac koji sada čami u zatvoru. Tada su ”odbačeni” kadrovi koje je DB sama stvarala i doveden je čovek iz MUP-a, odnosno tadašnjeg Resora javne bezbednosti (obe firme su tada bile sastavni deo MUP-a) da ”nauči” tadašnju DB kako se ”radi posao”.Sa njim je (slučajno, zbog nečije gluposti, ili namerno, ko će ga znati) otpočeo raspad ove službe a zatim i države. Zatim je opet došlo do nekoliko postavljenja iz službe, ali i to su već bili ne najbolji i najstručniji kadrovi (GORAN PETROVIĆ na primer, ‘ajte molim vas… figura postavljena da bude tu dok drugi vode službu),

images (1)
Goran Petrović

već miljenici pojedinih stranaka na vlasti. A onda je od postavljenja Radeta Bulatovića (DSS) ustaljena praksa postavljenja stranačkih kadrova na čelo BIA. Pomenuti SAŠA VUKADINOVIĆ, Rade Marković, itd… su živi dokaz da nije GAŠIĆ prvi blento na čelu BIA, kao i da nije prvi stranački kadar (možda jeste najviši po stranačkoj funkciji do sada, ali prvi nije) i zato nemojte grešiti dušu!

bulatovic
Rade Bulatović i Vojislav Koštunica
Inače, što se tiče bezbednosti države i uloge BIA u njoj, ništa se ne bi promenilo i da se ova služba ugasi jer ona već odavno služi samo nekolicini direktnih korisnika iz redova vlastodržaca. Narodu i državi ova služba više ne služi, pa joj tako istinski nije ni potrebna dok je ovakva kakva je danas!
O poslovima za koje bi proklamativno trebalo da bude zadužena BIA, više se pita onaj ”veseli iksan” DRAGAN ŠORMAZ, nego direktor te institucije.
Dragan-Šormaz
Tom i takvom ako se može reći – čoveku, dato je za pravo da na RTS pre nekoliko meseci javno ispljuje BIA kao član odbora za bezbednost, a zatim izjavi (parafraziram): ”Viš’ kako sad lepo rade kad smo ih naučili pameti i kad smo ih naterali da oni nama dolaze na noge umesto da oni nas pozivaju u svoje prostorije” – i opet, nikom ništa!!! Eto, znači on se više o bezbednosti pita i odlučuje nego direktor BIA!
shormaz
Dakle, možemo zaključiti da to mesto direktora BIA i nije neko važno mesto po pitanju bezbednosti države, nego više onako…. da se zna šta pričaju i šta rade politički protivnici, tako da nije sporno – taj i takav posao zaista može da radi i keramičar!
Plači voljena zemljo…
Advertisements